Politika zasebnosti

Ta politika zasebnosti ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih GasGroup d.o.o. zbira od vas, ko se naročite na prejemanje vsebin, kot so e-novice, ali oddate vprašanje prek spletnega obrazca.


Upravljavec

Upravljavec osebnih podatkov v pomenu, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov – GDPR je:

GasGroup d.o.o.

Hotedršica 36a
SI-1372 Hotedršica
Slovenija
Email: gasgroup.slo@gmail.com
Davčna št. SI29852676
Matična št. 8031819000
IBAN: SI56 0202 5026 2422 061


Osebni podatki in namen njihove obdelave

V kolikor želite prejemati vsebine GasGroup (e-novice), morate izpolniti obrazec na spletni strani GasGroup. Z izpolnitvijo tega obrazca in potrditvijo posredujete GasGroup naslednje kontaktne podatke:
  • e-poštni naslov

  • V kolikor pošljete vprašanje ali komentarj prek spletnega obrazca, pa se zajamejo podatki:
  • Ime in priimek
  • e-poštni naslov

  • Kontaktne podatke, ki nam jih posredujete ob izpolnitvi oz. oddaji obrazca potrebujemo za obdelavo vašega naročila in za komunikacijo z vami glede konkretnih e-novic ali vprašanj. V primeru, da nam ne posredujete navedenih kontaktnih podatkov, vašega naročila ne bomo obdelali in ne boste mogli koristiti želenih e-novic.

    GasGroup spoštuje vašo zasebnost in je zavezana, da pri zbiranju, hrambi in obdelavi osebnih podatkov ravna skrbno in v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov. Ker obstajajo v spletnem informacijskem sistemu GasGroup določene povezave na druge, zunanje spletne strani, ki niso neposredno vezane na GasGroup, ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

    Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo. GasGroup ne more izključiti morebitne zlorabe podatkov, saj je internet navkljub varnostnim ukrepom in varnostnim komunikacijskim protokolom nepredvidljiv medij.


    Soglasje

    Osebne podatke, ki nam jih posredujete ob prijavi na e-novice obdelujemo z vašim jasnim in nedvoumnim soglasjem, ki temelji na členu 6 (1), (a) Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Z namenom izboljšave kakovosti naših produktov in storitev in za statistične namene, v zvezi z elektronskimi sporočili, ki vam jih pošiljamo, obdelujemo tudi podatke o prikazih prejetih sporočil in klikih na povezave v prejetih sporočilih.

    Soglasje za obdelavo osebnih podatkov podate s tem, ko na spletni strani GasGroup na spletni naročilnici kliknete »pošlji«/»prijava«/»registracija«. Svoje soglasje lahko kadarkoli umaknete s klikom v nogi vsakega sporočila, ki ga prejmete od GasGroup oz. preko elektronske pošte na naslov: gasgroup.slo@gmail.com. V primeru umika soglasja ne bomo več uporabljali vaših osebnih podatkov za obveščanje o vsebinah GasGroup (e-novice). Morebiten umik soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave vaših osebnih podatkov v času, preden je bil umik podan.


    Vaše pravice

    V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) imate pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov, pravico do popravka, pravico do izbrisa (»pozabe«), pravico do prenosljivosti, pravico zahtevati omejitev obdelave osebnih podatkov in pravico do ugovora. Vaše podatke lahko kadarkoli pregledate ter spremenite s klikom na povezavo »Sprememba nastavitev prejemanja e-novic in odjava«.

    Pri uveljavljanju vseh vaših pravic ali pri pridobivanju dodatnih informacij se obrnite na našo pooblaščeno osebo za varstvo podatkov, ki vam je na voljo na e-naslovu: gasgroup.slo@gmail.com. Vašo vlogo bomo obravnavali in nanjo odgovorili v skladu z GDPR.

    Če menite, da so kršene vaše pravice ali predpisi o varstvu osebnih podatkov se lahko pritožite pristojnemu državnemu organu:

    Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije (Zaloška 59, 1000 Ljubljana, telefon: 01 230 97 30, faks: 01 230 97 78, e-pošta: gp.ip@ip-rs.si).


    Čas hrambe osebnih podatkov

    GasGroup hrani vaše osebne podatke toliko časa, kolikor je to potrebno za namen pošiljanja vsebin (novic), na katere ste se prijavili oz. naročili. V primeru, da ne želite več prejemati vsebin s strani GasGroup in se od njih odjavite ali v primeru, da umaknete svoje soglasje za obdelavo osebnih podatkov za ta namen, bomo vaše podatke v sistemu GasGroup blokirali in vaših podatkov več ne bomo uporabljali za ta namen.

    Rok hrambe osebnih podatkov se lahko razlikuje glede na veljavno sektorsko zakonodajo (npr. zakonodaja s področja davkov, računovodstva). V primeru, ko veljavna sektorska zakonodaja določa obvezne roke za hrambo osebnih podatkov, GasGroup izbriše osebne podatke po poteku z zakonom predpisanega obveznega roka.




    Piškotki


    Kaj so piškotki?

    Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

    Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. V nastavitvah brskalnika lahko piškotke kadarkoli izklopite. Informacije o nastavitvah za piškotke v posameznih brskalnikih so na voljo na spodnjih povezavah.


    Zakaj so piškotki potrebni?

    Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev; najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Razlogov za uporabo piškotkov je več. Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (npr. spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika , itd. S pomočjo piškotkov lahko torej ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta. O priporočeni in dovoljeni uporabi piškotkov na spletnih straneh si lahko preberete tudi smernice informacijskega pooblaščenca za uporabo piškotkov, ki jih najdete tukaj.


    Seznam piškotkov na naši spletni strani

    Ime piškotka Namen Trajanje Izvor
    _utma Statistika ogledov spletne strani Do 2 leti Google Analytics
    _utmb Statistika ogledov spletne strani Do 30 minut Google Analytics
    _utmc Statistika ogledov spletne strani Do zaprtja brskalnika Google Analytics
    _utmz Statistika ogledov spletne strani Do 6 mesecev Google Analytics


    Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati in ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. Piškotki omogočajo delovanje našega spletnega mesta in nam pomagajo razumeti, katere informacije so najkoristnejši za obiskovalce.


    Priglasitev

    Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da to spletno mesto nastavi piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi.


    Upravljanje in brisanje piškotkov

    Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete. Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, si lahko postopek pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom, na naslednjih povezavah:

    Brave Chrome Firefox Opera Safari Edge Internet Explorer


    Naslov


    Hotedršica 36a, SI-1372 Hotedršica

    Telefon


    +386 41 226 619


    Vozni Park


    LOM 1, Notranjska cesta, SI-1370 LOGATEC